Saturday, January 22, 2011

Lawak ptg sab2.....

Posted by yong sopiah at 1:53 AM
Reactions: 
0 comments
baru pas bangun tido...kawan i kata..org kaya je leh tido ptg nie....hehehhe kaya masa...

yang lawaknya...adalah panggilan nie...ingatkan penting le sesgt...i pun pun angkat le telephone sebab dah terganggu mimpi indah ku di siang ari...

" may i speak to miss ......binti @....hangin satu badan...ayah i bukan nama @ tau....x de PR langsung....agaknya dia ni pakai skrip sbb masa ckp bahasa malaysia macam slow @ tergagap2 je..macam ketapi baru nak gerak....

tapi bila speaking english...macam baca skrip plak...laju nak mampus...yang i sempat tangkap mid valley je...

hahahah..terus i potong ckp dia...sbb dah tau apa maksud tersurat dan tersirat...so i ckp yg i not living in kl....hahahha...bila dia perbetulkan cakap i yg staying baru i terjaga....loh....hahahhaha...

so satu kemuskilan ...mana dia org dpt nbr phone i?....nasib baik i pakai 2 nbr.....hahahha...

so....renung2kn.....n pikir2 kn...

Friday, January 21, 2011

sape2 yg nak cuti sek boleh follow....utk di bawah KPM je tau...

Posted by yong sopiah at 10:22 PM
Reactions: 
0 comments
Kump B nie untuk negeri2 yang hari hujung minggunya hari Sabtu dan Ahad.)

Tahun Baru cina - 3 Februari (Khamis) dan 4 Februari (Jumaat) 2011
Tarikh cuti 31.1.2011(lsnin)
Cuti Berganti 22.1.2011(sabtu)- ganti dah hari nie...
1.2.2011(Selasa)
Cuti berganti 19.2.2011(Sabtu)
2.2.2011( Rabu)
Cuti Peristiwa Tak perlu ganti

Hari Raya Aidilfitri (31 Ogos dan l SePtember 2011)
cuti tambahan tidak perlu, kerana Hari Raya Aidilfitri jatuh dalam Cuti Pertengahan Penggal ke-2 iaitu dari 26.8.2011 hingga 3.9.2011

Deepavali - 26 oktober (Rabu) 2011
bercuti:24.10.2011 (lsnin)
Cuti Berganti 9.4.2011(sabtu)
25.10.2011(Selasa) Cuti Peristiwa Tidak Perlu ganti
27.10.2011(Khamis) Cuti Berganti
23.4.2011 (Sabtu)
28.10.2011(Jumaat)
Cuti Berganti 7.5.2011(sabtu)

Cuti tambahan ini hendaklah digantikan pada hari-hari Sabtu yang telah ditetapkan, walaupun bilangan hari persekolahan telah mencukupi atau melebihi minimum 190 hari.

kenapa dia yg dipersalahkan??

Posted by yong sopiah at 10:08 PM
Reactions: 
0 comments
kesian hamba allah yang sorang nie...tapi x tau la betul ke idak cerita yang dibawa dari 1 mulut ke 1 mulut yang lain...takut kekadang yang bawak mulut nie lebih kuah dari sudu...

kekadang manusia nie mmg pandai bermain kata...bodek sana, bodek sini...yang susah nya orang yang x pandai nak bodek macam i nie...hehehe...

Thursday, January 20, 2011

my tupperware biz...

Posted by yong sopiah at 2:27 AM
Reactions: 
0 comments
sesiapa berminat...boleh contact di 01963117988
nak jadi ahli rm 60 je....









cuti....cuti...

Posted by yong sopiah at 2:09 AM
Reactions: 
0 comments
alhamdulillah....hari nie dapat berehat sebentar...kalo x berkejar2an nak g kuliah....hari nie birthday adham. liekan dia kek kesukaan...tadi wak2 makan x berapa umh...mayb kena letak lama sikit dalam peti sejuk...

nie dah lama letak dlm peti...kesedapannya...hingga menjilat sudu...

Sunday, January 16, 2011

kenapa kaum hawa jadi mangsa?

Posted by yong sopiah at 2:27 AM
Reactions: 
0 comments
sama ada percaya atau tidak itulah persoalan yang bermain di fikiran ku akhir-akhir ini...apa x nya. yg empunya diri sdr yg merasa....kenapa org perempuan terpaksa menanggung akibat selepas terjadinya perpisahan dalam sesuatu perkhawinan...

terutama sekali masalah kewangan....bukan ke semua itu dah jadi tanggung jawab org lelaki...@ suami..kenapa kami kaum hawa yang terpaksa berhempas pulas mencari nafkah untuk anak-anak....mana perginya tanggung jawab golongan adam nie...????????

jika tiada penguatkuasaan undang2 maka tertindaslah kami....menunggu dan terus menunggu...bagai mana nasib golongan kami yang mempunyai tanggungan yang ramai sedangkan golongan adam hanya boleh menyatakan duit gaji bulan2 pun dia sendiri tak cukup makan....????????????? so camna nak bgi nafkah anak2...?

camna pulak kalo golongan adam yg dah bercerai bertemu jodoh n berkahwin....? still tggungjawab tu di bahu anda @ kaum adam....sebelum anak2 berumur 18 thn...maka tanggungjawab mmberi nafkah masih di bahu anda?

entahlah....tepuk dada tanyalah iman....

Saturday, January 15, 2011

so buzy..???????????????

Posted by yong sopiah at 4:23 AM
Reactions: 
0 comments
dah lama rupenya x singgah kat sini...banyak sgt keje yg perlu dibereskan... alhamdulillah dpt gak aku sambung belajar...so pg mengajar..ptg belajar...
mayb mula2 nie susah la sikit...insyallah nnti dah dapat sesuaikn diri...hilang le penat tu...

assigment pun dah mula....after ry cina kena bentang tajuk persepksi...erm...
moga2 allah membantu hambanya yang lemah lagi byk berbuat dosa ini...
 

WELCOME TO MY BLOG... Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei